Klein Zwitserland

Klein CH

Klein CH

Welkom op deze website over de bouw van mijn treintafel ‘Klein Zwitserland’. Een project om allerlei technieken uit te proberen. Op een oppervlakte van 190x130cm een traject waarop drie treinstellen onafhankelijk van elkaar kunnen rijden. Dit resulteert in een H0 Märklin-baan die bestaat uit maarliefst 5 niveau’s met veel tunnels en bruggen.

Tijdens het bouwen heb ik alle wetenswaardigheden op deze website gezet. In de rechterkolom vind je links naar informatie en foto’s over de verschillende bouwfasen. Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.

Een modelspoorbouwer vind het natuurlijk leuk om zijn creatie aan het publiek te tonen. Vandaar deze website met potentieel een heel groot publiek! Een website is tevens een leuk middel om kennis, tips en trucs te delen met anderen. Heb je leuke suggesties of vragen, laat het mij dan weten.

De treinbesturing regel ik met behulp van de computer. De software schrijf ik zelf en ook het elektronische circuit is een eigen ontwerp. Natuurlijk zijn er veel mooiere en betere systemen te koop maar dit levert veel meer plezier en voldoening op.

Mijn vorige treintafel was een combinatie van allerlei favoriete vakantiestekjes waarbij ik al mijn bijzondere bouwpakketten en treinen probeerde te gebruiken. Nu moest het typisch Zwitsers zijn, dus verdwenen de Duitse locs van het toneel. De uitdaging was om het geheel op een Zwitsers berglandschap te laten lijken. Het doel van een realistisch landschap vond ik niet geslaagd. Ik heb wel veel plezier beleefd aan dit expiriment. In mei 2005 gestart en in 2008 afgebroken.

Voor eventuele schade als gevolg van het toepassen van ideeën en ontwerpen op deze site ben ik niet aansprakelijk. Kopiëren van plaatjes en tekst voor eigen gebruik is toegestaan als je het mij even laat weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *