Landschap

Die Loreley

Die Loreley

 

Het hoofdthema van de treintafel is de Loreleyrots. Bekend van de de klippen in de Rijn waar het gevaar van schipbreuk op de loer ligt door het mytische gezang van de schone Loreley.

 

 

 

St. Goarshausen
St. Goarshausen

 

De prachtige tunnelpoorten heeft Faller als bouwpakket dus die waren eenvoudig na te maken. Het plaatsje verbeeldt hier een impressie van St. Goar en St. Goarshausen. Het water is gemaakt door met een lijmkam eerst golven in het gips te maken en dan na het schilderen rijkelijk bevloeien met transparante lak.

 

 

Spoorwegovergang

Spoorwegovergang

 

De huizen staan zeer dicht langs de spoorlijn. Een drukke lijn (dubbele sporen Links- en Rechtsrheinish) waar zo’n 600 treinen in een etmaal voorbij komen. En daar hoort dan ook een overweg bij die dan ook meestal dicht is door het drukke treinverkeer. Het goed laten werken van de spoorbomen is een uitdaging. De trein rijdt over een contactrail en activeert het motortje. De bomen gaan natuurgetrouw langzaam dicht en als de trein voorbij is weer open.

 

 

Piz Gloria

Piz Gloria

 

Naast het hoofdthema zijn diverse vakantiebestemmingen in beeld gebracht. Het Berner Oberland met de Piz Gloria bijvoorbeeld. Met een beetje fantasie lijkt het restaurant er wel op. Maar hier draait alleen het daksymbool.

 

 

 

Waterrad

Waterrad

 

Het waterrad bij de houtzagerij zou meer passen in het Schwarzwald. Onder het rad een waterreservoir. Het water wordt met een pompje naar boven gehaald en stroomt door de goot op het waterrad.

 

 

 

Meer foto’s met ook beelden van schaal en werkelijkheid staan in het fotoalbum.

Filmpjes

Complete film
D-loc langs station
CH-loc langs station
CH-loc door landschap

Fotoalbum

Loreley
Loreleyrots
St. Goar
Köln-Düsseldorfer

Kasteel

Wegwerkzaamheden
Spoorwegovergang

Bonn
Schwarzwald
Hoch Schwarzwald

Basel
Berner Oberland
Piz Gloria
Gotthardtunnel
Sonogno

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *