St. Gotthardbaan

De bovenstaande schets is het ontwerp van mijn nieuwe treinbaan. Het plan is om dit te realiseren op een ruimte van 7.50×2.00 meter in ons nieuwe huis dat hopelijk volgend jaar zomer wordt opgeleverd. Beoogd is het Gotthardtraject van Erstfeld naar Bellinzona in Zwitserland. Dat is natuurlijk onmogelijk in H0 dus moeten er vele keuzes worden gemaakt. En bovendien wil ik ook mijn favoriete vakantiebestemming Locarno een plekje geven.

Ik wil proberen om zoveel mogelijk het traject met alle tunnels en bruggen te bouwen. Hierbij zijn de vele keertunnels maar beperkt tot de R1 en R2 radius, zijn tussenliggende baanvakken veelal weggelaten en heb ik de lengte van het traject ook nog eens een factor 10 verkleind. Er is helaas ook geen plek voor alle stations en haltes. Prominent op het hoogste punt (1.40m) is station Göschenen. Het beginpunt Erstfeld en eindpunt Bellinzona zijn samengevoegd en als schaduwstation uitgevoerd. Om uiteindelijk toch “een rondje” te kunnen rijden is ook de nieuwe Alptransit-tunnel toegevoegd.

Met de demoversie van Wintrack heb ik het baanplan ontworpen. Een screenshot gemaakt, en in Word de hoogtes er bij gezet. En dan is dit het resultaat met alle lagen op elkaar afgebeeld:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *