Hoofzakelijk bestaat het landschap uit kippengaas en papiermaché voorzien van een laag gips. Voor grote en grove stukken Rotband, voor het fijnere werk modelgips wat snel droogt maar naderhand weer beter te bewerken is met een vijl of mes.

Rotsen van proppen papiermaché en XPS-schuim met gips beschildert met diverse tinten grijs en bruin. Afgewerkt met een dry brush wit zodat het ook echte stenen lijken.

Grasvezels en fijne turf voor weilanden en grasveldjes. Vaak diverse kleuren en lengtes. Een metalen zeefje op de houder van een elektrische vliegenmepper doet dienst als begrasser zodat de statische grasvezels rechtop komen te staan in de lijm.

Begroening met loofbomen, naaldbomen en palmen die je zo kunt kopen. Meestal nog wat bestrooid met fijne turf voor een betere kleurtint. Vaak ook gebruik gemaakt van zeeschuim takjes voorzien van lijm en bestrooid met turf of vlokken. Soms maak ik de bomen zelf met een skelet van ijzerdraad voorzien van tape, lijm en zaagsel voor de stam. Bladeren van ijslands mos, strooisel of vl

Categorieën: Scratch build

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *