De railbedding is opgevuld met XPS-schuimplaat, zwart geschilderd en voorzien van grijs/bruin strooisel. Het strooisel op een laagje behangerslijm. Als het mooi egaal is druppel ik er over met verdunde houtlijm met een drupje wasmiddel zodat het goed uitvloeit. Alle strooisel komt dan vast te zitten. Langs bruggen een looppad van XPS-plaat met een hekwerk van ijzerdraad. IJzerdraad op de rol maak ik recht door een lang stuk aan het ene einde vast te zetten en het andere einde in de boormachine te draaien zodat de draad het recht trekt.

De bovenleiding is van ijzerdraad. De masten van messing H-profielen 3mm. De rijdraden zijn te verwijderen om te kunnen knutselen aan scenery. Stroomkasten e.e. zijn van karton gemaakt. De verlichting op de mast is een kleine LED-strip 12V in model gebogen als lampenkap en zwart geschilderd zodat het licht er niet aan de bovenkant doorheen schijnt.

Grote masten voor overspanning maak ik van BBQ-prikkers omwikkeld met een smal strookje schilderstape. De tape plak ik op de snijmat om op maat te snijden. Makkelijk stuk voor stuk er af te trekken om dan de mast te omwikkelen.

Categorie├źn: Scratch build

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *