Treintafel De Loreley heb ik gebouwd in de periode 2000-2005. De tafel had een afmeting van 320x125cm. Het hoofdthema was De Loreley-rots met de bekende tunnelpoorten. Zicht op St. Goar en wat delen van favoriete vakantiebestemmingen zoals het Lötschental met de Eiger, de Mönch en de Jungfrau. En ook de Piz Gloria met het restaurant waarbij alleen het daksymbool draaide.

De trein werd bestuurd met de computer. Een zelfbouwconstructie. De printerpoort had 8 uitgangen. 4 daarvan waren gekoppeld met een elektronisch circuit om er met een mutliplexer 16 uitgangen van de te maken. De 16 uitgangen bedienden relais waarmee de wissels en seinen werden bediend. De overige vier uitgangen werden gebruikt om de snelheid van de trein te regelen. Met een dimmer werd de spanning verhoogd of verlaagd en de trein ging harder of zachter rijden.

Het geheel werd aangestuurd met een zelf geschreven QBasic programma op de computer. De computer kon zelf bepalen wat de volgende acties zou kunnen zijn en random werd dan een actie gekozen.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *